JavaRush /Blog Jawa /Random-JV /20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018
Max Stern
tingkat
Нижний Новгород

20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018

Diterbitake ing grup
Cathetan penerjemah: Aku nemokake artikel iki ing sumber javareviseted lan nemokake pilihan penulis cukup lengkap lan menarik. Utamane babagan buku anyar (utawa publikasi anyar). Kajaba iku, kita ora mung ngomong babagan Jawa, nanging uga babagan teknologi lan Soft Skills sing gegandhengan. Aku pengin Wigati sing informasi ing koleksi iki mbokmenawa bakal kapentingan ora kanggo pamula Absolute, nanging kanggo wong-wong sing wis rampung babagan setengah saka kursus JavaRush. Utawa luwih. 20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 1Kanggo sing lagi miwiti lan nggoleki tutorial babagan dhasar pemrograman Java, aku nyaranake mriksa artikelku "Top 7 Java Books for Beginners" . Ing terjemahan iki, aku nyoba nyedhiyakake link menyang edisi basa Rusia, yen ana ing alam. Sugeng sinau kabeh! Lan ing ngisor iki dhaptar buku sing dikutip dening penulis materi asli:

1. Jawa 8 ing Tumindak

Tutorial Pemrograman Java 8. Iki minangka salah sawijining buku sing wis diwaca wiwit taun 2016. Aku maca sajrone taun 2017 nalika sinau babagan fitur JDK 8. Yen sampeyan durung maca utawa lagi miwiti JDK 8. saiki iki wektu kanggo njupuk munggah ing tangan.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 2

2. Arsitektur Resik

( Martin R. "Arsitektur Bersih. Seni Pengembangan Perangkat Lunak " ) Buku sing apik banget sing ditemokake ing taun 2017. Aku penggemar nyata buku Pakdhe Bob lan wis maca Clean Code lan The Clean Coder , darmabakti kanggo arsitektur sing tepat. Yen sampeyan pengin ngerti pros lan cons arsitektur software beda, buku iki kanggo sampeyan.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 3

3. Algoritma Grokking

( Bhargava A. "Grocking Algorithm" ) Buku gedhe liyane sing dakwaca ing taun 2017, lan bisa uga buku paling apik ing taun 2017. Sanajan mung nyakup sawetara algoritma lan struktur data sing cilik, apa sing dilindhungi pancen menarik lan migunani. Buku teks pemrograman algoritma iki nyathet konsep lawas karo conto modern, menehi urip anyar, kayata njlentrehake carane Facebook nyimpen data pangguna. Singkatipun, iki minangka buku sing kudu diwaca kanggo sapa wae sing miwiti sinau algoritma ing 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 4

4. Bangunan Microservices: Ngrancang Sistem Fine-Grained

( Newman S. "Nggawe Microservices" ) Kabeh wong ngomong babagan layanan mikro, nanging apa iku? Apa kauntungan utama arsitektur layanan mikro tinimbang arsitektur monolitik? Buku iki njawab kabeh pitakonan iki. Aku durung rampung maca, mula aku rencana maca ing taun 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 5

5. Soft Skills

( Sonmez D. The Path of a Programmer ) Iki dudu manual instruksi mandiri babagan pemrograman, nanging manual instruksi mandiri "Carane dadi programmer supaya wong liya ora sengit marang sampeyan." Akeh pangembang nglirwakake sing diarani "katrampilan alus," kayata nulis email lan fokus ing pertumbuhan karir lan perbaikan diri. John Sonmez nulis buku sing apik, lan yen sampeyan rumangsa macet ing karir lan pengin miwiti ing taun 2018, mula kudu diwaca.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 6

6. Desain Database kanggo Mere Mortals

(Desain database kanggo manungsa waé) Buku teks lawas sing apik babagan program, utawa luwih tepat, desain database. Aku seneng nemokake buku lawas sing apik sing isih relevan, lan iki salah sijine. Iki isih dadi titik wiwitan sing apik kanggo sapa wae sing pengin sinau desain database utawa njupuk katrampilan model database menyang level sabanjure.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 7

7. Making Java Groovy, dening Ken Kousen

(Groovy for Java) Ing 2017, aku duwe kesempatan kanggo nggarap basa pamrograman Groovy lan iki minangka buku pisanan sing dakwaca babagan iki. Yen sampeyan mutusake kanggo sinau Groovy ing 2018, menehi basis kawruh sing apik saka perspektif programer Java. Isine persis kaya sing dibutuhake kanggo njupuk kauntungan saka kabeh keuntungan - lan ora ana sing superfluous utawa ora bisa dingerteni kanggo pamula.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 8

8. Groovy in Action, Second Edition

(Groovy in action) Iki minangka buku kapindho sing dakwaca babagan basa Groovy ing taun 2017. Nalika "Making Java Groovy" minangka papan sing apik kanggo miwiti, ora kalebu kabeh, mula yen sampeyan wis sinau dasar-dasar Groovy lan nulis sawetara skrip, sampeyan butuh informasi luwih lengkap. Iki ngendi buku iki teka ing Handy.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 9

9. TCP/IP Illustrated

(TCP / IP ing Gambar) Salah sawijining buku sing paling disenengi, nanging isih migunani. Aku durung rampung maca, nanging yen sampeyan pengin kabeh rincian babagan TCP / IP, iku worth a diwaca.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 10

10. UML Distilled dening Martin Fowler

( Martin Fowler, "UML. Fundamentals. 3rd edition" ) Ing 2017, aku kudu nggambar sawetara diagram UML, lan kanggo nyegerake kawruh babagan UML, aku milih buku iki. Sampeyan uga bakal migunani kanggo sampeyan sinau UML ing 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 11

11. Tips Hibernate

(Tips Hibernate) Salah sawijining buku Jawa sing paling migunani ing taun 2017, ditulis dening blogger terkenal Thorben Janssen. Buku kasebut nyedhiyakake 70 tips praktis babagan Hibernate. Yen sampeyan nggunakake Hibernate , tips iki bakal mbantu ngisi kesenjangan ing kawruh sampeyan, lan yen sampeyan arep sinau Hibernate ing 2018, buku iki bakal njupuk dimensi anyar kanggo sinau sampeyan.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 12

12. Seni Pangrembakane Agile

(The Art of Agile Development) Aku wis cukup suwe nggunakake Agile, nanging isih sok-sok maca buku kanggo nambah kawruh lan sinau sing anyar. Buku iki dadi pandhuan sing apik banget kanggo Agile, malah sing nggunakake kanthi rutin bakal bisa sinau saka iku.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 13

13. Scrum Penting

(Scrum Fundamentals) Aku main peran Scrum Master ing 2017 lan maca buku tartamtu iki kanggo preparation. Scrum dianggo apik kanggo cilik, tim pembangunan lokal, nanging yen sampeyan nyoba kanggo ngatur tim gedhe kasebar ing saindhenging donya saka mbatalake, iku bisa cepet dadi salah. Buku iki nerangake kabeh keperluan lan menehi kabeh instruksi sing dibutuhake kanggo ngatur rapat Scrum - kabeh sing dibutuhake kanggo dadi Master Scrum. Yen sampeyan pengin dadi Master Scrum ing 2018, waca. Sampeyan uga bisa njupuk sawetara kursus online ing Scrum lan Agile, sing aku nyaranake sampeyan ndeleng Scrum Fundamentals ing situs web Pluralsight.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 14

14. Pangripta Jawi

(Java Performance Handbook). Tutorial Jawa kanggo sing wis ngerti. Aku wis maca sawetara buku babagan nyetel kinerja Jawa ing 2016 lan sadurunge, kayata Pandhuan Definitif kanggo Kinerja Jawa, mula aku ora ngarep-arep akeh. Tujuanku mung kanggo nangani tukang sampah G1, sing aku sinau saka kono. Buku iki minangka titik wiwitan sing apik kanggo wong-wong sing pengin fokus usaha kanggo nyempurnakake kinerja Jawa ing taun 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 15

15. Ketekunan Jawa Karya Inggil

(High Performance Data Storage in Java) Buku liyane sing ditinggalake saka 2016, sing rampung diwaca ing 2017. Lan buku liyane sing apik banget babagan Hibernate kanthi fokus ing kinerja. Yen sampeyan serius ngrencanakake sinau babagan Hibernate ing 2018, aku nyaranake sampeyan maca buku kasebut saka paragraf 11 lan iki.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 16

16. Pemrograman Fungsional ing Scala

(Pemrograman Fungsional ing Scala) Aku nyoba ngubengi basa Scala ing 2017, nanging ora sukses. Aku maca sawetara buku babagan iki, nanging aku ora duwe latihan sing cukup kanggo sinau. Utamane amarga aku ora nggunakake ing proyek lan aku duwe prekara sing luwih penting kanggo digatekake. Ing kasus apa wae, yen sampeyan arep mlebu program fungsional lan basa Scala ing 2018, deleng buku iki. Mungkin aku bakal maca maneh ing 2018 yen aku duwe wektu.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 17

17. Scala kanggo Ora Sabar

(Scala kanggo sing ora sabar) Buku liyane babagan basa Scala sing dakwaca ing taun 2017. Aku seneng gaya Kay S. Hortsmann lan wis maca sawetara bukune, utamane Jawa Inti Bagian 1 lan II (Perpustakaan Profesional Jawa) lan Java SE 8 kanggo Wong Ora Sabar Pancen (Kursus Dasar Java SE 8). Iki minangka buku kanthi gaya sing padha, khusus kanggo basa Scala. Iki minangka pandhuan wiwitan sing apik kanggo sing pengin sinau Scala ing 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 18

18. Kepala Pisanan JavaScript

( Robson E., Freeman E. "Learning JavaScript Programming" ) Aku wis ngomong yen JavaScript minangka basa pemrograman No. 1 saiki, dadi yen sampeyan ora ngerti, sampeyan bakal ilang akeh. Buku iki kudu diwaca kanggo kabeh pangembang web lan siswa kerangka kerja kaya Angular, React, lan jQuery. Yen sampeyan durung sinau JavaScript, ora ana buku sing luwih apik tinimbang Head First JavaScript. Wajib diwaca kanggo sapa wae sing mutusake sinau JavaScript ing 2018.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 19

19. SQL Cookbook

( Molinaro E. "SQL. Koleksi resep-resep" ) SQL teknologi favorit, Aku tansah seneng golek buku menarik ing SQL. Aku nemokake buku iki ing 2017 lan aku seneng nuduhake karo sampeyan. Buku iki praktis lan menehi akeh tips apik kanggo nggunakake SQL ing macem-macem database. Waca ing 2018 yen sampeyan pengin njupuk katrampilan SQL menyang tingkat sabanjure. Sampeyan uga bisa nggunakake situs web sinau pitakon SQL iki kanggo nambah kawruh SQL sampeyan.
20 Buku Jawa Paling Apik Sampeyan Wajib Waca ing 2018 - 20

20. Pandhuan Karir Pangembang Piranti Lunak Lengkap

(Pandhuan Komprehensif kanggo Karir Pangembang Piranti Lunak) Paling ora, iki minangka buku sing apik kanggo pangembang piranti lunak sing nyata. Yen sampeyan serius babagan pertumbuhan karir lan pengin njupuk masalah ing tangan sampeyan dhewe ing 2018, mula maca buku iki. John Sonmez saka SimpleProgrammer.com menehi akeh saran migunani ing buku iki lan ing The Programmer's Way kasebut ing ndhuwur.
20 Buku Jawa Paling Apik sing Wajib Waca ing 2018 - 21
Komentar
TO VIEW ALL COMMENTS OR TO MAKE A COMMENT,
GO TO FULL VERSION