JavaRush /Blog Jawa /Random-JV /Ngopi #38. Apa review kode lan kenapa perlu? Sindrom impo...

Ngopi #38. Apa review kode lan kenapa perlu? Sindrom imposter minangka kanca paling apik kanggo pangembang

Diterbitake ing grup

Apa review kode lan kenapa perlu?

Sumber: DZone Miwiti wiwitan iku angel, nanging nulis piranti lunak ora luwih gampang. Supaya piranti lunak bisa digunakake kanthi apik, sampeyan butuh kode sing apik. Nanging kepiye sampeyan bisa yakin yen kode sampeyan pancen apik? Nalika nggarap kode klien, kita nemokake manawa akeh pangembang lepas lan malah perusahaan IT ora nglirwakake ulasan kode. Ya, amarga tim kita nganggep review kode minangka langkah kerja standar, kita mutusake kanggo nerangake sudut pandang kita. Ngopi #38.  Apa review kode lan kenapa perlu?  Sindrom imposter minangka kanca paling apik kanggo pangembang - 1Dadi ayo miwiti karo sawetara terminologi dhasar.

Apa review kode?

Iki minangka pemeriksaan sistematis kode sumber piranti lunak kanggo nemokake kesalahan lan ngevaluasi kualitas. Tinjauan kode kasusun saka langkah-langkah ing ngisor iki:
  • Nemtokake cara sing paling efektif kanggo ngrampungake tugas;
  • Telusuri kesalahan logis;
  • Telusuri kerentanan sing paling umum;
  • Deteksi malware minangka jinis inspeksi kode khusus kanggo nggoleki potongan kode sing curiga utawa nelusuri lan malware apa wae sing digabungake menyang piranti lunak kasebut.

Napa sampeyan kudu mriksa kode?

Ana sawetara alasan ngapa review kode dianggep minangka bagéan saka pembangunan. Alesan pisanan yaiku nyuda resiko. Contone, sampeyan duwe piranti lunak sing ditulis dening freelancer utawa agensi, nanging sampeyan ora yakin babagan kualitas karya amarga malah pangembang sing apik bisa uga ora kejawab. Dadi, mriksa kaping pindho mesthi apik. Kajaba iku, kanthi makarya bebarengan kanggo sinau kode kasebut, saben anggota tim bisa nggawe solusi sing luwih cerdas sing bakal ningkatake kinerja proyek kasebut. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo elinga bab review kode iku padha kudu rampung sakdurunge tim pangembangan anyar njupuk ing basis kode utawa project. Tinjauan kode sadurunge ngluncurake proyek menehi tim sampeyan kesempatan kanggo mriksa lan nemtokake kualitas kode lan apa perlu dandan.

Guide to Code Review

Adhedhasar pengalaman, kita mutusake kanggo nyiapake pandhuan singkat kanggo pangembang sing arep mriksa kode sumber proyek kasebut.
Dibagi review kode menyang interval wektu
Aja nyoba nganalisis kabeh proyek bebarengan. Para ahli menehi saran supaya ora mriksa luwih saka 400 baris kode sekaligus. Kajaba iku, mriksa siji-wektu kudu njupuk ora luwih saka jam. Manungsa ora bisa ngolah informasi kasebut kanthi efisien, utamane sajrone wektu sing suwe. Yen sampeyan ngluwihi tandha iki, kemampuan kanggo ndeteksi kesalahan suda banget, supaya sampeyan bisa uga kantun sawetara kesalahan penting.
Takon kanca-kanca kanggo bantuan
Siji sirah iku apik, nanging loro luwih apik. Sampeyan bisa uga kaget sepira kualitas review sampeyan bakal nambah yen sampeyan nuduhake proses iki karo wong liya. Kita wis biasa nindakake review kode kolaborasi nggunakake Atlassian's Crucible . Alat iki ngidini sampeyan nemtokake panaliti tambahan, ngrembug baris kode sumber, file, utawa kabeh owah-owahan sing dipilih. Review kode kolaborasi ora mung nambah piranti lunak, nanging uga nambah kompetensi tim kanthi nuduhake kawruh liwat diskusi.
Indikator rekaman
Sadurunge review diwiwiti, tim kudu nyetel gol sing tepat, kayata "potong tingkat cacat dadi setengah." Tujuan "golek luwih akeh kewan omo" banget abstrak lan mulane ora bisa digayuh. Sajrone review, nyathet indikator kayata kacepetan mriksa, jumlah kesalahan sing ditemokake saben jam, lan jumlah kesalahan rata-rata saben baris kode. Ngawasi asil review sing terus-terusan bakal nuduhake gambaran nyata babagan proses internal.
Tansah sikap positif
Ulasan kode kadhangkala bisa ngrusak hubungan ing tim. Ora ana sing seneng dikritik, mula penting banget kanggo njaga suasana sing ramah kajaba sampeyan pengin kanca-kanca ilang motivasi. Tinimbang ndeleng saben bug kanthi negatif, pikirake minangka kesempatan anyar kanggo nambah kualitas kode sampeyan sakabèhé.
Nggawe proses koreksi kesalahan
Dadi tim sampeyan wis ngrampungake review kode, nanging kepiye carane ndandani bug sing ditemokake? Iku kaget kanggo kita sinau manawa ora kabeh tim pangembangan duwe cara sing mapan kanggo mbenerake kesalahan sing ditemokake. Untunge, kita bebarengan ora mung golek kesalahan, nanging uga kanggo mbenerake. Kabeh kewan omo dirembug karo sing nggawe (kajaba nalika kita mriksa kode tim liyane) lan kabeh owah-owahan mesthi disetujoni sadurunge di-push menyang sumber.

ngringkes

Tinjauan kode kudu dadi proses penting ing perusahaan pangembangan apa wae amarga mbantu njaga standar kode kualitas sing dhuwur. Makarya bebarengan ing review kode ndadekke tim bebarengan lan menehi kesempatan kanggo nuduhake kawruh lan pengalaman ing perusahaan. Dadi manawa sampeyan lagi mbukak wiwitan utawa ngulungake proyek menyang tim liyane, tansah tindakake review kode kanggo mesthekake piranti lunak kualitas paling apik.

Sindrom imposter minangka kanca paling apik kanggo pangembang

Sumber: Catalins.tech Sawise maca judhul, sampeyan bisa uga mikir ana sing salah karo aku. Nanging aku bakal ngomong maneh: sindrom impostor minangka kanca paling apik kanggo pangembang yen disalurake ing arah sing bener. Aku uga percaya yen sindrom impostor nyebar banget ing pangembangan piranti lunak amarga akehe kawruh sing sampeyan kudu duwe lan owah-owahan konstan ing alat lan basa pamrograman. Ngopi #38.  Apa review kode lan kenapa perlu?  Sindrom imposter minangka kanca paling apik kanggo pangembang - 2Basa pamrograman lan piranti sing sampeyan gunakake saiki bisa uga ora ana jaman sajrone setaun. Iki tegese sampeyan bakal maneh kudu "miwiti saka ngeruk" kanggo sawetara ombone. Pangembangan piranti lunak minangka lingkungan sing dinamis banget sing kudu terus sinau. Nanging, senadyan kangelan, sampeyan bisa njaluk digunakake kanggo wong-wong mau. Mangkono, meh ora bisa nyingkirake sindrom impostor. Apa ora banjur sinau kanggo manggon karo?

Umume kita duwe

Ayo kula pitutur marang kowe bab liyane. Meh kabeh kita nandhang sindrom impostor. Mesthi ana wong sing luwih apik tinimbang kita. Ana sing ora ngerti. Ana sing kudu disinaoni. Saben dina alat anyar metu. Saka wektu kanggo wektu, teknologi anyar utawa basa program katon. Sampeyan ora bakal bisa sinau kabeh. Nyoba kanggo tetep munggah uga angel banget. Lan iki carane sindrom katon. Sampeyan miwiti takon dhewe: "Apa aku bakal bisa nindakake iki?", "Apa aku bakal bisa nindakake x, y, z?", "Apa aku bakal ngerti teknologi x, y, z? ", "Apa yen aku impostor?", Lan dhaptar terus. Jawabane ya, ya lan ya. Miturut cara, sindrom impostor luwih elek kanggo para pamula sing rumangsa ora bakal sukses ing lapangan iki. Aku uga ngalami iki. Sampeyan bisa ngatasi sindrom kasebut kanthi kerja keras.

Mbayangno

Sampeyan ora mung siji sing takon dhewe pitakonan iki. Rekan kerja sampeyan duwe masalah sing padha. Pangembang sing sampeyan tindakake ing Twitter uga duwe pitakonan sing padha. Lan blogger video kanthi 50.000 pelanggan. Lan pitakonan iki uga katon ing ngarepku, sanajan aku duwe proyek lan kabeh apik. Pitakonan ora mung ngganggu sampeyan. Sindrom imposter minangka bagean saka profesi kita. Mesthi wae, sawetara wong bisa ngatasi masalah kasebut kanthi luwih apik, mula ora jelas yen dheweke uga duwe masalah. Nanging pracaya kula: meh kabeh kita duwe.

Apa sing kudu ditindakake?

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti manawa sindrom impostor bisa dadi kanca sing paling apik. Sawise kabeh, dheweke nyurung sampeyan dadi luwih apik. Rumangsa kaya sampeyan ora kesusu kanggo industri, utawa sampeyan ora ngerti akeh, bisa dadi insentif kanggo sinau luwih akeh. Akibaté, sampeyan dadi luwih apik saben dina. Aku nggunakake sindrom impostor minangka bahan bakar, minangka motivasi kanggo dadi pangembang sing luwih apik, lan kerjane apik banget. Nanging ati-ati-bisa cepet nyurung sampeyan menyang burnout. Pracayaa, sampeyan ora butuh iki. Yen ana pitakonan lan pikiran sing ora rasional mlebu ing sirah sampeyan, elinga yen kabeh pangembang nandhang sindrom sing padha. Elinga yen mesthi ana pangembang sing luwih apik tinimbang sampeyan. Nanging uga ELING yen mesthi ana pangembang sing luwih ala tinimbang sampeyan. Elinga yen sampeyan ora bisa ngerti kabeh, lan ora apa-apa. Sampeyan mung kudu ngerti sawetara alat sing cocog karo proyek sampeyan. Kanthi terus-terusan, sampeyan bisa dadi pangembang sing apik. Apa sampeyan mikir sampeyan bakal dadi programmer sing paling apik? Paling kamungkinan ora. Apa sampeyan bakal kerja ing Amazon / Facebook / Google / Apple? Mbokmenawa uga ora. Apa sampeyan bakal entuk jutaan? meh ora. Nanging sampeyan ngerti apa? Iki apik. Sampeyan ora perlu nindakake samubarang iki kanggo dadi pangembang sing apik. Amarga ing kasunyatan, umume kita ora nate nggayuh kabeh tujuan kasebut.

Eling

  1. Meh kabeh kita duwe sindrom impostor.
  2. Sampeyan bisa entuk sukses ing industri iki kanthi ketekunan.
  3. Sampeyan ora bakal ngerti kabeh, lan ora apa-apa.
  4. Ana pangembang sing luwih apik tinimbang sampeyan, nanging uga ana pangembang sing luwih ala tinimbang sampeyan.
  5. Sampeyan ora kudu dadi programmer superstar. Iku cukup kanggo dadi apik ing karya.
Komentar
TO VIEW ALL COMMENTS OR TO MAKE A COMMENT,
GO TO FULL VERSION